Kalender de Flatsers

Mei  2024
Maa Din Woe Don Vri Zat Zon
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Sponsors bc de Flatsers

Welkom op de website van Beugelclub de Flatsers Baarlo

Welkom terug. clublokaal weer open na de zomersluiting.

Archief wedstrijdverslagen 2014 Flatsers 2

De competitie is geëindigd. De eindstand was als volgt:

1. Helden 4
2. Maasbree 2
3. Kronenberg 2
4. Heythuysen 1
5. Hoogeloon 3
6. Ospel 2
7. Grathem 1
8. Neer 2
9. Grefrath 1
10. Ospel 1
11. Baarlo 2
12.  Leveroy 1

Voor verdere details, zie de website van de NBB.

Flatsers 2 kwam uit in de 2e Klasse en bestond uit:

Mark Driessen
Hay Ewalds
Piet Hendrix
Jan Kollée
Toon Tissen

Beker ronde 1: Flatsers 2 – vrijgeloot

Competitie week 1: Flatsers 2 – Neer 2   1 – 4

Competitie week 2: Maasbree 2 - Flatsers 2   5 – 0

Het tweede team heeft een smadelijke nederlaag geleden bij de buren in Maasbree; het werd een 5-0 nederlaag. Met het vertoonde spelverloop hadden we minimaal twee punten mee terug moeten nemen. Volgende wedstrijd moeten we er feller tegenaan en dan de punten pakken.

Competitie week 3: Flatsers 2 - Grefrath 1   3 – 2

Het tweede heeft toch een overwinning behaald in de derde wedstrijd. Het begon goed met Jan: hij nam een twee-punten voorsprong en gaf hem niet meer af. Piet volgde het voorbeeld en zette ons op een 2-0 voorsprong en de tegenstander klaagde dat de baan te nat was (doet het weer waarschijnlijk?) Toon was aan de beurt en het zat hem zwaar tegen met een nederlaag tot gevolg. Mark was niet opgewassen tegen de volgende opponent en hij ging ook kopje onder. Het was nu de beurt aan Hay om de overwinning eruit te slepen en zowaar met een spannende eindspurt lukte het hem. Een 3-2 winst was een feit.

Competitie week 4: Heythuysen 1 - Flatsers 2   2 – 3

We gingen vol goede moed naar Heytsen om ons er niet onder te laten krijgen. Jan bleef bij de les en kwam op 24-24, door een flats van de tegenstander, op voorsprong om deze daarna niet meer af te geven. Frans, onze invaller vanavond, (nog hartelijk dank ervoor) kwam niet meer in zijn spel door van beide zijden met verkeerde bollen te spelen en de gelukkigste won: 1-1. Piet kwam goed uit de startblokken en bleef beheerst het spel domineren en won zijn partij dan ook fraai: 1-2. Toon aan de beurt en na een vermoeiende dag kwam eindelijk het geluk aan zijn zijde en de tegenstander werkte goed mee; een mooie winst van Toon. Aan Mark de taak om een mooi resultaat neer te zetten wat helaas niet lukte. Desondanks een mooi resultaat in een uitwedstrijd. Houd de moed erin en blijven geloven in mooie uitslagen.

Competitie week 5: Flatsers 2 – Grathem 1   2 – 3

Tegen Grathem een iets minder resultaat geboekt dan verwacht. Jan Kollée begon goed door een kleine voorsprong te nemen, maar moest alle zeilen bijzetten om de winst veilig te stellen. Piet Hendrix zat het niet mee, de tegenstander had meer geluk en een nederlaag was een feit. Toon Tissen hield de spanning tot het eind erin maar jammer genoeg geen winst. Mark Driessen beugelde een uitstekende partij maar maakte op 28 een flats en weg was de winst. Het was aan Hay Ewalds om nog een redelijke stand eruit te slepen en het lukte zowaar ook. De tegenstander wilde met robuust gooi- en knalwerk de baan slopen wat gelukkig geen schade aanbracht aan de bollen en baan; eindstand 30 -16. Volgende week in Ospel gaan we er weer voor.

Competitie week 6: Ospel 2 - Flatsers 2   3 – 2

Mark mocht deze keer de spits afbijten en hoe. Op het einde maakte hij een wereldbol: hij sloeg bij stand 24-26 twee bollen tegelijk de grip in. Een mooie prestatie die we nog niet gezien hadden. Piet ging mooi gelijk op met zijn tegenstander maar in de hoek bleven de bollen telkens vasthangen. Dat ging ten koste van de winst. Jan kwam aan de beurt en ging met de winst aan de haal: 2-1. Toon kwam in de eerste helft zichzelf tegen en herstelde dit in tweede helft, maar helaas te laat. Aan Hay de zware taak om dit recht te zetten; op de steek miste hij een slag met een nederlaag tot gevolg. Volgende week gaan we voor de winst in de bekerronde tegen Kessel 3.

Beker ronde 2: Kessel 3 - Flatsers 2   3 – 2

Competitie week 7: Flatsers 2 - Hoogeloon 3   2 – 3

Het tweede is weer tegen een onnodige nederlaag gelopen ondanks een veelbelovend begin door een mooie overwinning van Jan. Toon kwam in de eerste helft goed op stoom maar door veel pech kwam hij op achterstand in de tweede helft (1-1). Jo, op het laatste moment als invaller gevraagd (nog hartelijk dank Jo), nam de winst in de laatste bol mee met zware zweetdroppels. Piet overkwam het hetzelfde als Toon, het zat ook weer niet mee. Toch moed houden, het dubbeltje valt ook weer de juiste kant op. Mark kwam als laatste en door zichzelf de goot in te slaan was deze partij ook verloren; eindstand 2-3. Volgende week weer een thuiswedstrijd met mogelijk een beter resultaat.

Competitie week 8: Flatsers 2 - Ospel 1   3 – 2

Jan mocht aantreden tegen de reus van Ospel en bij 16-16 liep Jan vervolgens weg van zijn tegenstander en naar de winst. Frans wist zijn tegenstander telkens aan de zijwanden vast te zetten waar deze geen antwoord op had en won daarmee ook verdiend (nog hartelijk dank voor de invalbeurt). Jo kwam goed uit de startblokken maar had de pech dat de tegenstander de laatste bol perfect vastzette. Piet kwam op ruime voorsprong in de eerste helft en werd op tijd wakker met de laatste bol om deze toch er door te doen en met de winst aan de haal te gaan. Mark kwam halverwege in de problemen en verloor prompt. Toch nog een overwinning met 3-2, hopende op een dezelfde resultaat in Helden en het kwartje de goede kant uit.

Competitie week 9: Helden 4 - Flatsers 2   4 – 1

In Helden liepen we op tegen een zware nederlaag. Jan had de dag van de flatsen en op het eind miste hij op een bol die hij uit wilde slaan, weg winst. Mark was eveneens niet opgewassen tegen zijn opponent en zo stonden we al met 2-0 achter. Toon kwam beter uit de startblokken en op 28-28 maakte hij het prima af. Deze keer gelukkig geen missers en hiermee redde hij de eer voor ons. Piet speelde zijn bollen de verkeerde kant op en het liefst de hoek in. Hay kwam door dubieuze beslissingen in de problemen en verloor prompt. Toch de volgende keer beter en hopen op winst.

Competitie week 10: Flatsers 2 - Kronenberg 2   1 – 4

Jan startte wel goed maar nog niet halverwege maakte hij een grote flater en dat leidde tot een grote nederlaag. Toon ging ook goed van start maar het geluk had hij niet aan zijn zijde en gevolg was een 2-0 achterstand. Piet kwam goed uit de startblokken maar ook zijn geluk liet hem in de steek. Nu was Hay aan de beurt en met trots kunnen we melden dat hij de eer voor ons redde door de voorlaatste bol goed vast te zetten en zijn vrije erdoor te spelen. Mark kwam tekort op het einde, ondanks zijn goede en een verkeerde beslissing van de scheidsrechter. Toch moed houden voor betere resultaten in het verdere verloop van de competitie.

Competitie week 11: Leveroy 1 - Flatsers 2   1 – 4

In het rumoerige Leveroy begon Jan met een achterstand, maar in de tweede helft, na een telling door Jan, nam hij de winst toch mee. Frans aan de beurt nam een kleine voorsprong en bouwde deze goed uit op een tegenstander die woest om zich heen gooide en onbesuisd was, maar Frans pakte de winst: 2-0 (Frans nog hartelijk dank). Piet bleef bij dit rumoer kalm en rustig en nam wel met enkele zweetdruppels ook de winst en we gingen al met 3-0 aan de leiding. Hay had deze keer een mindere dag en geluk en deze partij ging de mist in. Onze benjamin Mark maakte alleen een paar schoonheidsfoutje en trok de winst naar zich toe met een mooi applaus als toegift. Eindstand 4-1, een heel mooi resultaat. Tot over 14 dagen.

Competitie week 12: Neer 2 - Flatsers 2   3 – 2

De start van Jan was zeer matig en hij kwam in het spel ook helemaal niet voor; die dagen heeft iedereen wel eens. Frans maakte met goede techniek de klus mooi af met degelijke winst: 1-1. Piet had ook moeite met de baan en deze partij ging ook verloren. Hay bokste tegen hetzelfde probleem aan en verloor ook prompt. Onze benjamin Mark liet wel zien dat het niet aan de baan lag. Na gestaag op voorsprong te zijn gekomen maakte hij het mooi af en nam de winst mee. Eindstand: 3-2 voor Neer.

Competitie week 12: Neer 2 - Flatsers 2   3 – 2

De start van Jan was zeer matig en hij kwam in het spel ook helemaal niet voor; die dagen heeft iedereen wel eens. Frans maakte met goede techniek de klus mooi af met degelijke winst: 1-1. Piet had ook moeite met de baan en deze partij ging ook verloren. Hay bokste tegen hetzelfde probleem aan en verloor ook prompt. Onze benjamin Mark liet wel zien dat het niet aan de baan lag. Na gestaag op voorsprong te zijn gekomen maakte hij het mooi af en nam de winst mee. Eindstand: 3-2 voor Neer.

Competitie week 13: Flatsers 2 – Maasbree 2   1 – 4

We konden weer aantreden in het nieuwe jaar na een lange rustperiode. Jan speelde een goede partij tot aan 26-26. Daar maakte hij een grote blunder en weg winst. Toon trok de stand weer gelijk door een mooie grote overwinning te behalen en deed voor hoe het moest. Piet kwam iets te kort en we stonden op achterstand. Hay had de taak om de stand gelijk te trekken wat niet lukte door een misslag. Onze benjamin Mark hield goed bij maar kwam er in de slotfase niet aan te pas. Eindstand 1-4; volgende week moeten we er staan in Grefrath.

Competitie week 14: Grefrath 1 - Flatsers 2   3 – 2

In Grefrath hebben we twee punten mee kunnen nemen. Jan had een zwakke tegenstander en je moet dan oppassen dat je het niet te gemakkelijk opneemt, maar Jan pakte de winst. Frans kwam op achterstand, werkte deze goed weg, maar door pech met een misslag kwam hij weer op achterstand om deze niet meer in te halen (Frans nog dank voor de invalbeurt). Toon nam resoluut de voorsprong en gaf de tegenstander geen kansen meer om bij te komen. 2-1 de stand in ons voordeel. Piet trof een speler die met knal- en vuurwerk een spektakelstuk wilde opvoeren maar jammer genoeg geen winst voor Piet. Mark wist in het begin de ring niet te vinden, haalde op het einde nog goed op maar kwam tekort. Eindstand 3-2 voor Grefrath.

Competitie week 15: Flatsers 2 - Heythuysen 1   2 – 3

Deze keer zat het weer niet mee voor het tweede team. Jan startte goed maar tegen het einde een flats en een bol niet vastzetten en het was een nederlaag. Toon zat het ook tegen en tweemaal het pikken niet goed dan kan de tegenstander ervan profiteren. Piet kwam op ongelukkige wijze op achterstand en liep dat niet meer in. Nu was het aan Hay om een punt in huis te houden en dat lukte: de tegenstander flatste op de steek en Hay had de buit binnen. Mark kwam goed mee en op 24-24 maakte hij een wonderbol. De tegenstander raakte van slag en Mark nam de winst mee. Er had meer ingezeten maar toch twee punten erbij. Volgende week in Grathem een beter resultaat.

Competitie week 16: Grathem 1 – Flatsers 2   4 – 1

Jan had een goede start maar de tweede helft kwam er niets van terecht. Frans had een slecht begin en op het einde zat het niet mee voor de winst op te eisen (Frans nog bedankt). Piet kwam er zeer goed uit en bouwde geduldig zijn voorsprong uit tot een overwinning. Hay wist de ring niet te vinden, maar deze was wel aanwezig op de baan, jammer een volgende keer beter. Mark had ook problemen met de achterwand en kon dan ook geen potten breken op deze baan. Hopend tegen Ospel een beter resultaat.

Competitie week 17: Flatsers 2 – Ospel 2   3 – 2

Na een gelijk opgaande start nam Jan een kleine voorsprong om deze niet meer af te staan (eindelijk weer eens de winst). Toon kwam jammer genoeg op achterstand en kon deze niet meer inlopen (kan gebeuren, de volgende keer beter). Piet liep in het midden van zijn partij uit en nam zodoende de winst mee (2-1). Hay speelde als vanouds en nam een royale zege mee; een goed herstel van een week eerder. Mark speelde een beetje tegen zichzelf door het voor de tegenstander te makkelijk te maken. Maar toch weer eens een overwinning van 3-2. A.s. donderdag Hoogeloon 3 hopende op een goede uitslag.

Competitie week 18: Hoogeloon 3 - Flatsers 2   2 – 3

Jan startte zeer onfortuinlijk, kwam op grote achterstand maar haalde op het einde toch een redelijke uitslag. Toon trad tegen het vrouwelijk schoon aan en bleef zeer goed bij de les en nam de winst mee. Piet haalde op fraaie wijze en op bekende rustige manier ook de winst en zowaar op 2-1 voorsprong. De beurt was aan Hay om afstand te nemen maar na een spannende finale en een lucky bol van de tegenstander werd de stand weer gelijk. De beurt aan de benjamin van ons en ja hoor, na een zeer goede partij nam hij de winst mee naar huis. Een uitslag die hoger had kunnen uitvallen, maar toch. Hopende in Ospel weer op het goede spel dan komt de rest vanzelf, ook voor Jan.

Competitie week 19: Ospel 1 - Flatsers 2   4 – 1

In Ospel is een onnodige nederlaag geleden en als een beetje geluk je in de steek laat valt er geen eer te behalen. Jan startte goed maar op het einde de bollen vastzetten was weer het probleem. Toon maakte de moeilijke bollen perfect en de makkelijke bollen miste hij. Piet bekeek het beter en nam met groot bravoure de enige winst mee naar huis. Hay had dezelfde pech als Jan en Toon. Mark moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Komende wedstrijd tegen Helden wat meer geluk.

Competitie week 20: Flatsers 2 - Helden 4   1 – 4

Tegen Helden speelden we tegen een verkapt eerste team en toch een redelijk resultaat tegen dit team. Piet sleepte er een erepunt uit en voorkwam daarmee een smadelijke nederlaag. Over twee weken (11-4-2015) hopende op een beter resultaat in Kronenberg.

Competitie week 21: Kronenberg 2 – Flatsers 2   5 – 0

Het tweede team heeft het niet gehaald om in deze klasse te blijven. Deze nederlaag heeft alle hoop doen vervliegen. Op deze pingpongbaan mocht geen van ons een overwinning boeken om de eer te redden. We hebben toch mooie partijen gezien maar konden helaas geen potten breken. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen en dan kunnen we van onze vakantie gaan genieten.

Competitie week 22: Flatsers 2 - Leveroy 1   2 – 3

De laatste wedstrijd begon met een spannende partij maar Jan faalde op het einde door een bol niet te splitsen met een nederlaag tot gevolg. Jo maakte er een mooie pot van maar door een misrekening ging de eer (Jo nog bedankt) naar de tegenstander. Piet beugelde als vanouds en ging er met de winst vandoor. Hay wilde niet achterblijven en nam een fraaie overwinning mee. Mark was door flatsen niet opgewassen tegen zijn opponent en verloor. Het geluk was ons niet gezind dit jaar en we hopen ons het komend seizoen te herstellen met betere resultaten.