Kalender de Flatsers

Mei  2024
Maa Din Woe Don Vri Zat Zon
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Sponsors bc de Flatsers

Welkom op de website van Beugelclub de Flatsers Baarlo

Welkom terug. clublokaal weer open na de zomersluiting.

Archief wedstrijdverslagen 2013 Flatsers 2

De competitie is geëindigd. De eindstand was als volgt:

1. Tegelen 1
2. Ell 1
3. Neer 1
4. Helden 1
5. Kronenberg 1
6. Maasbree 1
7. Helden 2
8. Kessel 1
9. Baarlo 1
10. Meijel 1
11. Tegelen 2
12. Baarlo 2

Voor verdere details, zie de website van de NBB.

Flatsers 2 kwam uit in de Lotto-Ereklasse en bestond uit:

Frans van Enckevort
Erik Faassen
Hub Faassen
Henk Mertens
Freek Staaks

Beker Ronde 1: Flatsers 2 - Melderslo 1   3 – 2

In de beide openingspartijen van deze bekerwedstrijd was het tot het eind van de partij spannend wie uiteindelijk de overwinnaar zou zijn. Hub Faassen verloor met 28-30 doordat zijn vrouwelijke tegenstander een bol op de lat perfect in de grip deponeerde. Freek Staaks trof een sterke en geroutineerde speler, kon tot halverwege de partij goed tegenstand bieden, kwam echter in de slotfase net iets te kort (26-30). Vervolgens konden Erik Faassen (30-18) en Frans van Enckevort (30-22) hun partij winnend afsluiten zodat de laatste partij alsnog beslissend was wie doorging naar de volgende ronde. Frans van Wijlick was in deze partij de meest gelukkige en versloeg met 30-28 de kopman van het team uit Melderslo.

Competitie week 1: Flatsers 1 - Flatsers 2   3 – 2

Competitie week 2: Flatsers 2 - Helden 1   2 – 3

Een verdienstelijk resultaat voor de Flatsers 2 tegen een van de topteams in de Lotto-Ereklasse. In de openingspartij kon Hub Faassen tegen een sterke tegenstander in de beginfase nog enigszins aanhaken echter kon een nederlaag niet voorkomen (16-30). Frans van Enckevort nam brutaal een 4 punten voorsprong, maakte vervolgens een tactische fout en kon dit in de slotfase niet meer herstellen (26-30). In de derde partij van de avond moest Freek Staaks het opnemen tegen de topper Johan Verest, speelde een sublieme partij maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen deze geroutineerde tegenstander (24-30). Door winstpartijen van Henk Mertens en Erik Faassen werden alsnog de vooraf niet gecalculeerde de punten binnengehaald (30-22 en 30-24). Aanstaande zaterdag opnieuw een topduel tegen Tegelen 1.

Competitie week 3: Tegelen 1 - Flatsers 2   4 – 1

Het tweede team van de Flatsers heeft een verdiende nederlaag geleden tegen een van de favorieten voor het kampioenschap in de Lotto–Ereklasse. Frans van Enckevort kwam in de openingspartij al gauw op een ruime achterstand, kon halverwege de partij alsnog terugkomen tot twee punten maar miste helaas en verloor met grote cijfers (30-20). Freek Staaks trof in Tom Klerken een sterke tegenstander, bleef goed tegenstand bieden maar uiteindelijk gaf de routine in zijn nadeel de doorslag (30-22). Invaller Broer Sitsen speelde geconcentreerd en nam direct het initiatief. In de slotfase bouwde hij zijn minieme voorsprong uit tot een 22-30 einduitslag. Erik Faassen trof zijn vriend en collega René Ververgaard in een partij waarbij Erik gedurende de gehele partij tegen een minieme achterstand aanhikte. Erik bleef tot het eind knokken voor een gunstiger resultaat maar hij verloor uiteindelijk met 26-30. In de slotpartij kwam Hub Faassen na een aarzelend begin beter in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk toch met ruime cijfers tegen Wendie Bovee. Een verdiende nederlaag voor Flatsers 2.

Competitie week 4: Flatsers 2 - Ell 1   0 – 5

Flatsers 2 heeft een grote 0-5 nederlaag geleden tegen de huidige koploper van de Lotto-Ereklasse, alhoewel het team gehoopt had op 1 of 2 ‘gestolen’ puntjes. Erik Faassen nam in het begin van de parij een 2 punten-voorsprong, kon dit volhouden tot bijna het eind van de partij maar moest bij een stand van 28-28 een bol in de grip slaan. Hij miste ondanks dat de tegenstander de bol net niet had vastgelegd. Invaller Jo Rooyakkers trof een sterke tegenstander en verloor met 18-30. Jo toch bedankt! Ook Hub Faassen en Frans van Enckevort konden het niet bolwerken en verloren met respectievelijk 16-30 en 22-30 hun partij kansloos. Henk Mertens kwam in het begin met 2 punten achter en was gedoemd in de achtervolging te gaan. Uiteindelijk verloor ook hij met 26 -30. Een terechte 0-5 nederlaag.

Competitie week 5: Kronenberg 1 - Flatsers 2   5 – 0

Een grote nederlaag van de Flatsers 2 tegen een van de titelkandidaten in de Lotto-Ereklasse. Hub Faassen: trof de beste beugelaar van de tegenpartij; kon tot halverwege de partij aanhaken maar verloor in de slotfase alsnog ruimschoots (30-20). Desondanks een goede partij voor Hub. De jonkies Freek en Freekie (Freek Staaks en Freek van Dooren) troffen elkaar in de tweede partij van de avond. De gehele wedstrijd een gelijk opgaande strijd die Freek in de slotfase dacht te gaan verzilveren. Een misser in de laatste slag werd hem fataal. Kronenbergse Freek ging er alsnog met de winst vandoor (30-28). Een complete off-day voor Frans van Enckevort. Drie flatsers in de beginfase werden hem fataal. Ook in de achtervolging ging van alles fout. Resultaat: een 30-16 nederlaag. Henk Mertens en Erik Faassen konden tot de 20 punten gelijke tred houden met de tegenstander. Een foutje werd door de tegenstander genadeloos afgestraft en beiden verloren hun partij met 30-24. Een 5-0 nederlaag was het resultaat. Volgende week in de bekerwedstijd opnieuw kansen voor het 2e team.

Beker Ronde 2: Flatsers 2 - Ell 2   4 – 1

De Flatsers 2 is nog het enige team van onze vereniging dat in het bekertoernooi aanwezig is. De wedstrijd tegen Ell 2 werd achteraf gezien een gemakkelijke prooi. En nu op naar de topper tegen onze zuiderburen Kessel 1 op vrijdag 22 november. Erik Faassen: in de beginfase een voorsprong van 10 punten; vervolgens wist hij deze is de slotfase uit te bouwen naar een 30-16 overwinning. Freek Staaks: kwam vier punten achter, beugelde vervolgens zoals hij dat kan en won met 30-26. Hub Faassen: kon tot halverwege de partij goed tegenstand bieden maar enkele flatsers deden hem de das om (20-30). Henk Mertens: behaalde in een goede partij met 30-22 het beslissende punt binnen. Frans van Enckevort: kon frank en vrij zijn spel spelen en won uiteindelijk met 30-28. Goed voor zijn moraal.

Competitie week 6: Flatsers 2 - Neer 1   1 – 4

Wederom een nederlaag tegen een team uit de bovenste helft van de ranglijst. In de openingspartij nam Erik Faassen in de beginfase 2 punten voorsprong, kon deze tot halverwege de partij consolideren maar moest in de slotfase toch het onderspit delven (26-30). Hub Faassen kwam in de beginfase al direct in de moeilijkheden maar herstelde zich in de 2e helft van de partij. Een nederlaag was echter niet te vermijden (18-30). Freek Staaks moest aantreden tegen een van de toppers van Neer. De opening was veelbelovend maar uiteindelijk verloor hij met 22-30. Henk Mertens speelde een uitstekende wedstrijd, nam direct een voorsprong en bouwde deze uit naar een 30-16 overwinning. Frans van Enckevort trof de andere topper van Neer. Bij een stand van 22-24 nam de baanmeester een beslissing in het nadeel van de krullenbol waardoor Frans verloor met 22-30. Einduitslag 1-4.

Competitie week 7: Kessel 1 – Flatsers 2   4 – 1

Een niet verwachte hoge nederlaag van de Flatsers 2 tegen de buur uit Kessel. Erik Faassen moest als eerste de strijd aanbinden, kwam in de beginfase op voorsprong maar moest in de slotfase toch het onderspit delven (30-28). Freek Staaks stond bijna de hele wedstrijd tegen een twee punten achterstand aan te hikken; bij een stand van 28-28 moest hij een bol over de ring slaan en deed dit op uitstekende wijze. Het resultaat was een 28-30 overwinning. Hub Faassen flatste te vaak en verloor kansloos (30-14). Henk Mertens kon het niveau van vorige week niet halen; het resultaat was een 30-18 nederlaag. In de slotpartij flatste Frans van Enckevort drie keer, echter verloor op het nippertje met 30-28. Een grote nederlaag tegen Kessel 1. Over enkele weken de mogelijkheid om revanche in de bekerwedstrijd in Baarlo.

Competitie week 8: Flatsers 2 - Maasbree 1   1 – 4

Het tweede team van de Flatsers heeft met 1-4 het onderspit moeten delven tegen de Treffers 1 uit Maasbree. Drie flatsen en drie keer de verkeerde bol waren fataal voor de openingspartij van Frans van Enckevort, hij verloor met 24-30. Freek Staaks zat goed in de partij en had in de slotfase nog kansen op een overwinning. Een foutje en weg was de overwinning; verlies met 26-30. Ook een verliespartij (24-30) voor Henk Mertens. Erik Faassen moest aantreden tegen de kopman van de Treffers; tot de 20 punten had hij een minieme achterstand maar door een bol achter door de beugel tot in de grip veranderde de partij totaal. De uiteindelijke overwinning van 30-24 was verdiend. Ook Hub Faassen kon in de laatste partij geen overwinning boeken; tot de 20 punten was het een gelijk opgaande partij, echter een flatser bracht hem in verwarring en de overwinning naar de tegenstander (22-30). Aanstaande zaterdag voor het tweede team het degradatieduel tegen Meijel 1.

Competitie week 9: Meijel 1 - Flatsers 2   3 – 2

De Flatsers 2 heeft geen overwinning kunnen boeken in de degradatiewedstrijd tegen Meijel 1; de uitslag werd 3-2 in het voordeel van het standaardteam uit het Peeldorp Meijel. In de openingspartij kon Erik Faassen een fraaie 30-26 overwinning boeken tegen de kopman van Meijel. Tot de 20 punten was het een gelijkopgaande partij; Erik kwam vervolgens twee punten op voorsprong en wist dit in de slotfase uit te bouwen naar vier punten (26-30). Vervolgens moest Henk Mertens de arena betreden. Het leverde een bloedstollende partij op die Henk bij de stand 28-28 tenslotte kon beslissen (28-30). Freek Staaks trof een sterke tegenstander, die echter iets slimmer met zijn mogelijkheden omsprong (30-26). Frans van Enckevort kon tot 20-20 uitstekend tegenstand bieden maar toen zijn tegenspeler de port dichtzette, ging het licht bij hem uit en verloor hij met 30-26. Hub Faassen kwam in de beginfase met 2 punten op achterstand, wist deze halverwege weg te spelen en had in de slotfase de beste papieren voor zijn eerste overwinning van het seizoen; een fraaie kamerbol werd hem echter fataal (30-28). Een nederlaag voor Hub met toch een goed gevoel voor de komende wedstrijden. Voor het komende weekend de bekerwedstrijd tegen onze buren uit Kessel op vrijdag om 20:00 uur.

Beker Ronde 3: Flatsers 2 - Kessel 1   2 – 3

Competitie week 10: Flatsers 2 - Tegelen 2   4 – 1

Het 2e team van de Flatsers heeft een verdiende overwinning behaald tegen medekandidaat Tegelen 2 in de strijd tegen de degradatie uit de Lotto-Ereklasse van de NBB. In de openingspartij behaalde Erik Faassen een gemakkelijke 30-20 overwinning. Invaller Broer Sitsen moest een tweede partij op deze avond spelen en dat is hem niet goed bevallen. Tot 20 punten was het een gelijk opgaande partij, maar door enkele ongelukkige bollen ging de partij met 22-30 naar zijn Tegelse tegenstander (Broer: toch bedankt). Eindelijk de eerste overwinning voor Hub Faassen! Ook in deze partij was het tot de 20 punten een gelijk opgaande strijd om de overwinning, echter door enkele grandioze bollen kon hij in de slotfase toeslaan en een verdiende overwinning behalen (30-22). Door een misser in de beginfase heeft Freek Staaks een felle strijd moet leveren om alsnog de overwinning te behalen. In de slotfase profiteerde hij van een misser van zijn tegenstander en stelde daarmede de overwinning veilig. Frans van Enckevort behaalde een 30-26 overwinning en zorgde daarmede voor een overtuigende overwinning voor de Flatsers 2. Door deze overwinning is de spanning tegen de degradatie weer helemaal terug.

Competitie week 11: Helden 2 - Flatsers 2   4 – 1

Het tweede team leed een ruime nederlaag tegen het reserveteam van Helden. Henk Mertens begon slecht tegen Edwin Zelen (6-2 achter) maar kwam bij 18-18 weer gelijk met alle bollen voor de ring. Een flats kostte hem de partij. Erik Faassen kwam tekort tegen Paul Reijnders. Daarna trad Freek Staaks aan tegen routinier Sir Peeters. Deze sloeg in het begin een bol niet uit de baan, waarna Freek deze 2 punten met verve verdedigde naar een ruime overwinning. Hub Faassen kon Marc Korsten redelijk bijhouden, maar kwam uiteindelijk toch tekort. Aan de Frans van Enckevort de eer om de uitslag draaglijker te maken tegen de tweede routinier van Helden, Harie Manders. Hij begon dramatisch (12-4 achter), kwam terug tot 18-14, maar ging toch ruim de boot in.

Competitie week 12: Flatsers 2 - Flatsers 1   0 – 5

Het tweede team speelde tegen het eerste team. Het werd een avond van net niet, het kwartje viel steeds de verkeerde kant uit. Erik Faassen begon tegen Marc van de Korput. Erik had steeds het initiatief. Op 24-24 wilde hij een bol slaan, maar raakte eerst de beugel. Daarna kon hij op 28-28 nog de speelbol van Marc vastzetten, maar dit lukte net niet. Vervolgens trad Frans van Enckevort aan tegen routinier Piet Geurts. Deze had een gemakkelijke avond en zette het eerste op 0-2. Hub Faassen kwam tegen Nard Driessen met 8-12 achter, maar door een paar flatsen van Nard kon hij een voorsprong nemen, helaas kon hij deze niet verzilveren. Freek Staaks en Roy Geurts beugelden een aparte wedstrijd. Roy kwam met 8-12 voor, maar door een wereldbol van Freek, een flats en een misslag van Roy stond Freek in een keer voor met 20-14. Roy kwam door zijn ervaring weer op 26-26 en ging af tot letterlijk op de lat. Freek ging voor de slag, maar miste en Roy ging met de eer strijken. Aan Henk Mertens de eer om nog een punt te behalen tegen Bart van de Goor, die pas zijn eerste wedstrijd speelde. Henk begon dramatisch; twee flatsen en goed spel van Bart zetten hem op een 10-16 achterstand. Henk gaf niet op, kwam terug tot 28-28 en moest toen via de wand de speelbol van Bart vastzetten, maar deze kwam er net niet. Dus een geflatteerde 0-5 nederlaag. Nu hebben we de tijd om de accu weer op te laden, omdat de volgende wedstrijd pas op 1 februari is tegen kampioenskandidaat Helden 1.

Competitie week 13: Helden 1 - Flatsers 2   3 – 2

Na de lange winterstop toog het tweede team naar Helden voor de zware uitwedstrijd tegen een titelpretendent. Met de gedachte ‘elk puntje is er 1’ begonnen we aan de wedstrijd. Frans van Enckevort begon tegen Johan Peeters. Tot 16-14 kon hij redelijk gelijke tred houden, maar daarna was zijn kruit verschoten en leed hij toch nog een grote nederlaag. Voor Freek Staaks van hetzelfde laken een pak. Hij begon met een flats tegen “Bölke” Frank Kusters. Hij vocht als een leeuw, maar de achterstand werd steeds groter. Donkere wolken pakten zich samen boven de Heldense arena. Vervolgens aan Henk Mertens de eer om het eerste puntje binnen te halen tegen Johan Hoeijmakers. Henk deed er goed door, maar een volledig mislukte kamer en een overslag voorspelden weinig goeds. Hij bleef echter de aanval zoeken en ging op 26-26 af. Dit werd uiteindelijk toch beloond, doordat Johan zich oversloeg bij een op het oog gemakkelijke slag en voor Henk de 30 maakte. De eer was gered. Hub Faassen beugelde goed tegen Ivo Kersten, maar met een 26-20 achterstand leek er geen vuiltje in de lucht voor Ivo. Hij sloeg zichzelf achter door en flatste vervolgens nog 2 keer. Hub maakte hier dankbaar gebruik van en bracht de stand weer in evenwicht. Erik Faassen en meervoudig Nederlands kampioen Johan Verest streden vervolgens om de overwinning in een ware thriller. Erik kwam van 10-6 achter terug naar 12-12. Vervolgens ging de partij gelijk op tot 28-28. Johan zat hierbij dicht bij de wand net voor. Erik had een moeilijke slag voor de 30 of de keus om de bol vast te zetten. Na lang beraad koos hij voor het laatste. Helaas voor de Flatsers, maakte hij de 30 voor Johan. Al met al toch nog een redelijk resultaat in een avond die desastreus leek te beginnen, maar waarin wij uiteindelijk toch nog aan de overwinning mochten ruiken.

Competitie week 14: Flatsers 2 - Tegelen 1   1 – 4

In de wedstrijd tegen koploper Tegelen 1 hebben we onze huid duur verkocht. Erik Faassen opende tegen Wendie Bovee, die in het begin twee keer flatste en Erik op een 4-punten voorsprong  bracht.  Hij bouwde dit uit naar zes, maar door enkele slordige bollen kwam Wendie tot op twee punten, maar verder liet Erik het niet komen en zette ons op voorsprong. Freek Staaks nam door een mooie linksslag een 2-punten voorsprong tegen Patrick Bovee. Hij kon deze tot de 20 vasthouden. Daarna ging het fout, door zijn gebrek aan ervaring. Hub Faassen en Tom Klerken maakten er ook een spannende partij van. Tom nam meteen een 4-punten voorsprong, die hij verspeelde door een misslag. Hub kon zelfs twee punten pakken, maar dat ging mis, door een slechte knipper. Tom nam de regie weer over, hoewel Hub nog bijna won, doordat hij de speelbol van Tom net niet vastzette via de wand. Vervolgens waren Henk Mertens en vice-kampioen René Ververgaard aan de beurt. De partij ging gelijk op, ondanks de bijna traditionele flats van Henk. Op 26-28 had Henk de keus: via de tak 28-28 maken en proberen de speelbol van René vast te zetten of rechtstreeks vast zetten. Hij koos voor het eerste, maar helaas kwam deze een bol te kort. In de slotpartij tussen Frans van Enckevort en Martijn Daniëls ging het tot 4-4 gelijk op. Daarna kreeg Frans ruzie met de ring en werd het een walk-over voor Martijn. Gevolg een 1-4 nederlaag. Vorige week zat alles mee en nu niet. Op naar de volgende wedstrijd, tegen het altijd lastige Ell.

Competitie week 15: Ell 1 - Flatsers 2   3 – 2

Vol goede moed togen we voor de verste uitwedstrijd naar subtopper Ell. Hub Faassen begon tegen Marco Caris, meervoudig Nederlands kampioen. Deze flatste 1 keer met opbeugelen, maar Hub was zijn voorsprong weer snel kwijt doordat hij meermalen flatste en hij leed een kansloze nederlaag met 30-16. Jo Briels en Freek Staaks maakten er een spannende wedstrijd van. De ervaren Jo nam bij 20-20 een 2-punten voorsprong en leek de wedstrijd te beslissen. Freek vocht als een leeuw en door met een perfecte pikbal de 28-28 te maken had hij de beste kansen. Hij koos er echter voor om zijn bol door de ring te beugelen i.p.v. vanuit de hoek er door te doen. Jo deed de steek er rammelend door. Erik Faassen speelde goed tegen Mat Tunissen, die met toverbollen zijn in het begin opgelopen achterstand probeerde goed te maken, maar hierdoor van de regen in de drup terecht kwam (16-30 voor Erik). Henk Mertens en Wiel Mennen flatsten allebei de eerste bol. Voor Henk was dit de laatste, voor Wiel niet. Meestal betekent dit dat Henk hier wel raad mee weet, nu gelukkig ook en de stand was weer gelijk. Aan Frans van Enckevort en Gerard Driessen de eer om om de totaalzege te beugelen. Dit werd echter geen wedstrijd, doordat Frans niet door beugel kon (door het harde werken in Den Bosch?). Gerard bezorgde Ell de zege, waar achteraf de tweede partij cruciaal was voor de totaalzege.

Competitie week 16: Flatsers 2 - Kronenberg 1   0 – 5

Competitie week 17: Neer 1 - Flatsers 2   3 – 2

Na de deceptie van twee weken geleden tegen Kronenberg gingen we met lood in de schoenen naar de subtopper Neer met de gedachte in ons achterhoofd dat sommigen van ons daar vorig jaar met 5-0 verloren hadden. Erik Faassen, onze topper, opende tegen Rob Geelen. Erik nam in het begin twee punten voorsprong, doordat Rob vast bleef zitten tegen de zijwand. Hij verdedigde deze voorsprong met verve tot de 20-22. Hij koos toen voor een slag over de ring i.p.v. voorgaan. Helaas mislukte dit en Rob ging met de winst strijken. Vervolgens kwam Freek Staaks aan de beurt tegen Martin op ’t Roodt. In een op en neer gaande wedstrijd kreeg Martin de steek maar, gelukkig voor Freek, flatste hij deze. Freek bracht de stand weer in evenwicht. Daarna kwam “verse vutter” Frans van Enckevort op de baan. Duidelijk meer uitgerust dan ooit profiteerde hij optimaal van de missers van Jochen op ’t Roodt. Een verrassing hing in de lucht. Hub Faassen trok de hoofdprijs, Nederlands Kampioen Onno van Knippenberg. Hij begon met 2 flatsen en dan wordt het direct moeilijk. Hij deed wat hij kon, maar tevergeefs, wat natuurlijk geen schande is. De wedstrijd om de totaalzege ging tussen Henk Mertens en Bert Peeters, die in thuiswedstrijd nog royaal verslagen was. Dus vol goede moed ging Henk de baan op, maar na 5 minuten was de strijd aal beslist. 12-4 voor Bert. Een totale offday voor Henk. Ietwat teleurgesteld gingen we naar huis. Weer net niet.

Competitie week 18: Flatsers 2 - Kessel 1   3 – 2

In deze gemeentelijke derby heeft het tweede team van de Flatsers tegen onze buurman uit Kessel een dik verdiende 3 – 2-overwinning behaald. In de openingspartij versloeg Erik Faassen met speels gemak invaller Jac Naus met 30-18. De tweede partij tussen Henk Mertens en Jos Willems kenmerkte zich door het grote aantal flatsen. In de slotfase nam Henk een grote voorsprong, echter deze werd bijna teniet gedaan door een prachtige kamerbol van zijn tegenstander. Het leek alsnog een spannend slot te worden maar zover liet Henk het niet komen. Een verdiende 30-24 overwinning voor onze Henkie. Vervolgens trad Freek Staaks aan tegen de nestor van OVU, Sjaak Ottenheim. Al bij het opbeugelen kwam Freek met 2 punten achter en vocht vervolgens meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander. Het resultaat was uiteindelijk een 22-30 overwinning voor Sjaak. In de vierde partij moest Frans van Enckevort opboksen tegen Bjorn Bongers. In de beginfase maakte Frans handig gebruik van een misser van zijn tegenstander en beugelde vervolgens naar een perfecte overwinning met 30-24. In de laatste partij van de avond tussen Hub Faassen en Roel Ottenheim lag een grote verrassing in het verschiet. Het was de gehele partij een gelijk opgaande wedstrijd; in de slotfase kon Hub de wedstrijd bij een stand van 30-28 uitslaan, echter hij koos voor een andere oplossing. Roel profiteerde hiervan door een perfect punt uit de hoge hoed te toveren. Vervolgens moest Hub de laatste bol van zijn tegenstander schaakmat zetten hetgeen mislukte. Een ongelukkige nederlaag was zijn deel.

Competitie week 19: Maasbree 1 - Flatsers 2   4 – 1

Competitie week 20: Flatsers 2 - Meijel 1   2 – 3

Competitie week 21: Tegelen 2 - Flatsers 2   1 – 4

In de laatste uitwedstrijd van de competitie togen we vol goede moed naar onze concurrent voor de laatste plaats, Kuiters 2, dat nog een kleine kans had om het vege lijf te redden. Coach Walter had de opstelling gemaakt, dus kon het al bijna niet meer fout gaan. Hub Faassen opende tegen invalster Nicole Klerken. Hub koos steeds voor de aanval en dat betaalde zich uit. Vervolgens jonkie Freek Staaks tegen André van de Ven. Deze had moeite met de ring en Freek maakte hier dankbaar gebruik van. Daarna kwam Frans van Enckevort op de baan tegen topper Stan Cox, die optimaal gebruik maakte van zijn kennis van de baan en Frans geen kans gaf. Aan Erik Faassen de kans om de zege veilig te stellen tegen Patrick Holthuysen. Deze had ook moeite met de ring en het was voor Erik een klein kunstje om de zege te behalen. In de laatste partij kwam Henk Mertens in actie tegen Remco Bovee. Hij had nog wat goed te maken van de vorige week. De partij ging gelijk op tot 18-18. Een flats van Henk leek nog roet in het eten te gooien. Maar hij bleef de aanval zoeken. Een misser en een flats van Remco brachten Henk alsnog de overwinning. De eerste uitoverwinning in de laatste uitwedstrijd van het seizoen. A.s. zaterdag de laatste thuiswedstrijd tegen Helden 2, hopelijk kunnen we het seizoen afsluiten met nog een overwinning.

Competitie week 22: Flatsers 2 - Helden 2   2 – 3

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen leed het de tweede team de kleinst mogelijke nederlaag  tegen het tweede team van Helden. Hub Faassen begon tegen Hay Manders. De niet geheel fitte Hub kon bij blijven tot 14-16, maar een bol achter door de ring en enkele flatsen brachten hem toch nog een grote nederlaag. Aan Freek Staaks de eer om gelijk te maken tegen Pieter Heijnen. Deze had de hele wedstrijd het initiatief en bracht de stand op 0-2. Frans van Enckevort en Marc Korsten speelden een korte wedstrijd. Door enkele flatsen van Frans werd dit ook geen wedstrijd (0-3). Aan de routiniers van Baarlo de taak om de schade beperkt te houden. Erik Faassen speelde met Sir Peeters. Hij had allen moeite met de 30 te maken, wat uiteindelijke wel lukte. Henk Mertens beugelde tegen invaller Gerard Reijnders. Henk begon slecht, een overslag en een flats en je staat met 8-14 achter en de partij lijkt naar de filistijnen. Henk bleef echter doorbeugelen. Een bol achter door de ring en twee flatsen van Gerard en de wereld ziet er in een keer heel anders uit (26-22 voor Henk). Deze keer wist Henk de partij wel tot een goed einde te brengen. De laatste plaats in de competitie hadden we wel verwacht met 3 nieuwkomers in de Lotto-Ereklasse. Desondanks wisten we 3 overwinningen te behalen en mochten we een paar keer aan de overwinning ruiken tegen enkele topploegen.