Kalender de Flatsers

Mei  2024
Maa Din Woe Don Vri Zat Zon
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Sponsors bc de Flatsers

Welkom op de website van Beugelclub de Flatsers Baarlo

Welkom terug. clublokaal weer open na de zomersluiting.

Archief wedstrijdverslagen 2013 Flatsers 1

De competitie is geëindigd. De eindstand was als volgt:

1. Tegelen 1
2. Ell 1
3. Neer 1
4. Helden 1
5. Kronenberg 1
6. Maasbree 1
7. Helden 2
8. Kessel 1
9. Baarlo 1
10. Meijel 1
11. Tegelen 2
12. Baarlo 2

Voor verdere details, zie de website van de NBB.

Flatsers 1 kwam uit in de Lotto-Ereklasse en bestond uit:

Nard Driessen
Esther Geurts
Piet Geurts
Roy Geurts
Bart van den Goor
Marc van de Korput 

Beker Ronde 1: Kessel 1 – Flatsers 1   4 – 1

De omgedraaide beker wedstrijd is voor de Flatsers in een nederlaag geëindigd die toch iets geflatteerd is uitgevallen. Esther opende het nieuwe seizoen prima maar verloor een twee punten voorsprong door pech, hiervan maakte Roel goed gebruik en won alsnog de partij. Piet speelde tegen Jos een degelijk partijtje wat van Jos niet gezegd kan worden en Piet won dan ook ruim. Bart had net iets te veel missertjes en moest de overwinning aan Jac (jr.) laten. Roy nam in het begin iets te veel risico en kon een vier punten achterstand niet meer ophalen tegen Sjaak die de partij vakkundig uitspeelde. De laatste partij werd gewonnen door Erik van O.V.U. die Marc dwong tot een mooi oefenpartijtje. De echte competitie begint vrijdag tegen het tweede team, het wordt spannend.

Competitie week 1: Flatsers 1 – Flatsers 2   3 – 2

De eerste overwinning zit in de pocket, dit is ook het juiste beeld over de gehele wedstrijd gezien. Op het laatste moment moest er nog een invaller geregeld omdat Bart ziek was geworden en daarom kwam er ook een verrassende opstelling uit de bus. Invaller Nard begon zeer goed tegen Erik maar was iets te gretig en moest dat duur bekopen en Erik won nog vrij gemakkelijk de partij. Esther was goed gemotiveerd en speelde een sterke partij tegen Hub die lang stand hield maar toch de eer aan de Lady moest laten. Piet deed wat er van hem werd verwacht en dat Freek nog te kort kwam is helemaal geen schande want Freek is zeer talentvol dat komt er nog wel uit. In de vierde partij was er winst voor Roy die goed beugelde tegen Henk die zijn avond niet had en er kwam een 3 – 1 voorsprong op het bord. De slotpartij was spannend maar Frans bleek toch beter in vorm dan Marc die de partij te makkelijk liet glippen. Volgende week de derby tegen De Treffers uit Maasbree, wordt het weer een vol stadion ??

Competitie week 2: Maasbree 1 - Flatsers 1   3 – 2

Het eerste team heeft een fikse nederlaag aan de broek gekregen tegen een ‘’BRITSE’’ ploeg die beter in vorm was dan de ‘’BAOLDERSE’’. Invaller Nard Driessen speelde goed maar Koos van Lier was toch een maatje te groot en won verdiend (Nard bedankt). Hierna was Piet Geurts aan de beurt die in Jo Hendrix een tegenstander van formaat trof en beiden maakten foutjes die door Jo het best werden benut (30-28). Esther Geurts had de zware taak om het tij te keren maar Hem Hendrix speelde een prima wedstrijd die hij winnend afsloot. Alle hoop was nu gevestigd op Roy Geurts die tegen Jac Lintjens voor het eerste punt moest zorgen maar Jac dacht daar anders over en won doordat Roy op 26-26 helaas mis sloeg. Als slotspeler kwam Marc van de Korput op de baan tegen Frank Peters die zijn avond niet had. Marc beugelde een prima partij en redde zo de eer voor de Flatsers. Komende week moeten we weer vol aan de bak tegen Meijel.

Competitie week 3: Flatsers 1 – Meijel 1   4 – 1

Een zeer goed beugelend eerste team heeft een mooie overwinning behaald tegen de andere nieuwkomer in de hoogste klasse. Piet Geurts beet de spits af tegen Hans Gorts en deed dat prima en met goed en slim spel wist hij de winst te pakken. Invaller Nard Driessen speelde een geweldige wedstrijd en won dik verdiend van Erwin Landsbergen en de stand was 2-0. Esther Geurts stak ook in prima vorm en beugelde een lange partij (48 min.) tegen Patrick Heessen die op de stand 28-28 niet de kans pakte die hem geboden werd. Het klapstuk van de avond werd verzorgd door Freek Staaks die direct twee keer flatste maar daarna een formidabele partij speelde en een vier punten achterstand omboog in een 30-26 overwinning, Mark Hansen was het slachtoffer (Freek bedankt voor de invalbeurt). De slotwedstrijd werd door Roy Geurts verloren tegen een sterk spelende Wiel Jansen die eer redde voor Meijel. Komende week wacht de derby tegen O.V.U., we kunnen dan weer vol aan de bak.

Competitie week 4: Kessel 1 – Flatsers 1   2 – 3

Het eerste team heeft een mooie overwinning geboekt op de buren uit Kessel. Esther Geurts was tot in de tenen gemotiveerd tegen Roel Ottenheim en speelde een berepartij die zij dan ook ruim en dik verdiend won en dat was een prima opsteker voor het team. Hierna was onze vaste invaller Nard Driessen aan de beurt tegen Sjaak Ottenheim die een steekje liet vallen maar Nard was te gretig en liep hierdoor achter de feiten aan. Piet Geurts speelde op drie een klasse partij tegen Bjorn Bongers die goed beugelde maar door pech werd achtervolgd en zodoende een nederlaag moest incasseren. Roy Geurts moest toen aantreden tegen Jos Willems die twee punten voorsprong nam maar Roy vocht zich knap terug in de wedstrijd en zorgde voor het derde punt en een verrassing hing in de lucht. De slotpartij tussen Marc van de Korput en Eric Kleynen werd wederom gewonnen door Eric die goed gebruik maakte van de geboden kansen die hij kreeg. Dit is een prima resultaat en geeft hoop voor aanstaande vrijdag tegen Tegelen 2.

Competitie week 5: Flatsers 1 – Tegelen 2   4 – 1

Het eerste team heeft weer een prima prestatie geleverd door een knappe overwinning te behalen op de Kuiters 2 uit Tegelen. Roy Geurts beet de spits af en deed dat op voorbeeldige wijze door met goed en bekeken spel voor het eerste punt te zorgen. Piet Geurts begon te slap aan de wedstrijd maar herstelde dat prima en met hulp van de tegenstander wist hij nog dik te winnen. Het derde punt werd door Esther Geurts behaald die de marathonpartij als nog wist te winnen na een vier punten achterstand. Invaller Henk Mertens kon niet achter blijven en won zijn partij dik verdiend en met goed spel. (Henk bedankt). Als laatste en late speler (00.30.u.) moest Marc van de Korput proberen de totaaloverwinning in de wacht te slepen maar helaas mislukte dat, al waren de kansen wel aanwezig. Toch gaan we vol goede moed naar Helden zaterdag aanstaande.

Competitie week 6: Helden 2 - Flatsers 1   3 – 2

Het eerste team heeft een kleine nederlaag aan de broek gekregen die niet nodig was. Piet Geurts beugelde de openingspartij tegen Paul Reijnders, dat was een wedstrijd van zeer hoog niveauvan beide spelers die door Piet met een prachtig voorgespeelde bol werd gewonnen. Nard Driessen had de winst ook voor het oprapen maar gaf de partij op 28-26 voorsprong onnodig uit handen (toch bedankt Nard). In de derde wedstrijd was het Esther Geurts die vier punten achter kwam maar “de lady” gaf niet op en knokte zich alsnog naar de winst. Roy Geurts begon met een flats en dat betekende  dat de juiste vorm niet aanwezig was die wedstrijd. Marc van de Korput begon op zondagmorgen (01.10.u) de laatste partij hij trof een tegenstander die nog goed wakker was helaas verloor Marc. Aanstaande vrijdag komt Neer op bezoek en is alles weer mogelijk.  

Competitie week 7: Flatsers 1 – Neer 1   2 – 3

De eerste wedstrijd tegen een topploeg uit de Lotto-Ereklasse is voor het eerste team op een kleine nederlaag uitgelopen. Piet Geurts beet de spits af tegen Onno van Knippenberg en deed dat niet al te best, hij flatste met opbeugelen, liep de hele partij achter de feiten aan en verloor terecht. Esther Geurts op twee (met gekneusde teen) speelde tegen Jochen op ’t Roodt een klasse en spannende wedstrijd die zij dik verdiend won. Aan Freek Staaks de zware taak om als invaller dit spel door te zetten, hij speelde zeer goed maar tegenstander Rob Geelen was net nog iets beter helaas. Roy Geurts beugelde prima maar als de leiding tegenwerkt is het moeilijk winnen van Bert Peeters. De tweede invaller Nard Driessen was in bloedvorm en speelde een dijk van een partij en liet tegenstander Martin op’t Roodt alle hoeken van de baan zien en zorgde voor het dik verdiende tweede punt. Freek en Nard bedankt.

Competitie week 8: Ell 1 – Flatsers 1   3 – 2

Het was de tweede wedstrijd in een reeks zware wedstrijden uit de Lotto-Ereklasse en wederom kunnen we tevreden zijn met de uitslag. Esther Geurts opende de sportieve beugelavond tegen Marco Caris en dat was een hele kluif voor haar die toch net iets te groot bleek te zijn; Marco speelde foutloos en won verdiend. De vaste invaller Nard Driessen beugelde met volle overtuiging maar helaas miste hij net iets te vaak op de ring om de winst te pakken. Piet Geurts kwam op drie slecht uit de startblokken zes punten achter maar de ervaren rot gaf niet op en wist alsnog de partij te winnen. In de vierde wedstrijd kwam Roy Geurts ruim op voorsprong maar helaas kon hij deze niet vast houden tegen Gerard Driessen die nipt won. De slotpartij was een prooi voor Marc van de Korput die goed speelde en zodoende het dik verdiende tweede punt binnen haalde. Vrijdag de zware wedstrijd tegen O.D.L. het wordt zeker weer spannend.

Competitie week 9: Flatsers 1 – Kronenberg 1   4 – 1

Een prachtige en dik verdiende overwinning tegen de altijd lastige tegenstander. Piet Geurts opende de wedstrijd tegen Maykel Leijsten en dat betekende dat hij weer vol aan de bak moest om de winst te pakken en na een spannende partij pakte Maykel de winst. Nard Driessen had duidelijk minder problemen op de ring als een week eerder en dit leverde een prima wedstrijd op die hij ruim won. Het klapstuk van de avond werd geleverd door Esther Geurts tegen Ben Huys die niet kon voorkomen dat “de lady” met een geweldige partij de 2-1 voorsprong op het bord zette. Roy Geurts kon achter niet blijven en speelde naar behoren en dit was voldoende voor de winst. Marc van de Korput op vijf rondde het karwei goed en bekeken af en met goed beugelspel haalde hij het vierde punt binnen. Een weekje rust en dan de topper tegen de Kuiters.

Competitie week 10: Tegelen 1 - Flatsers 1   5 – 0

Een forse nederlaag is het enige wat het eerste team heeft meegenomen uit Tegelen. De opstelling was flink door elkaar gehaald maar dat mocht niet baten; Nard  Driessen begon de wedstrijd goed maar een misser werd hem fataal. Roy Geurts beugelde op twee tegen Tom Klerken en wist dat hij alle zeilen bij moest zetten maar Roy had de wind niet mee en verloor. Op drie stond Esther Geurts die de zwaarste kluif te verwerken kreeg maar ook Esther beet haar tanden stuk op René Ververgaard die verdiend won. Piet Geurts speelde een marathonpartij (64 min.) tegen Patrick Bovee die hij door een mislukte bal op 28 – 28 achter de ring verloor. In de slotpartij kon Marc de bakens ook niet meer verzetten en de 5-0 nederlaag was een feit. Vrijdag wacht de volgende topper; dan komt Helden 1 op bezoek, dus weer vol aan de bak.

Competitie week 11: Flatsers 1 – Helden 1   1 – 4

Het eerste team heeft punten laten liggen tegen een van de gedoodverfde titelkandidaten. De openingspartij was met ietsje meer geluk in het voordeel uitgevallen van Piet Geurts maar het mocht niet zo zijn; Johan Peeters pakte het eerste punt voor HBC. In de tweede wedstrijd golfde de voorsprong van Nard Driessen op en neer maar gelukkig hield hij het hoofd koel en zorgde voor 1-1 op het scorebord. Esther Geurts trof de altijd zeer goed spelende Johan Verest die een flats van Esther dankbaar in ontvangst nam en zich bekwaam naar de winst beugelde. Dat het geluk niet aan onze zijde was moest ook Roy Geurts ervaren; een flatser deed hem de das om ondanks dat hij prima speelde. Het slot van de avond was voor de jonkies, die beiden winstkansen hadden. Ivo Kersten was net iets koelbloediger dan Marc van de Korput, die de eer aan de Heldenaar moest laten. Vrijdag aanstaande wordt er een Baarloos onderonsje gebeugeld: Flatsers 2 tegen Flatsers 1 en Flatsers 4 tegen Flatsers 3. Er wordt om en om gebeugeld, aanvang 18.30 uur.

Competitie week 12: Flatsers 2 – Flatsers 1   0 – 5

Competitie week 13: Flatsers 1 – Maasbree 1   3 – 2

Het eerste team is er goed in geslaagd om een kleine revanche te nemen tegen de buren uit Maasbree. De eerste partij werd een prooi voor Piet, die op voorsprong kwam door een prachtige knipbol en de rest van de wedstrijd de voorsprong zag groeien, mede door een matig spelende Jo Hendrix die vele ballen de mist in zag gaan. Esther speelde tegen Koos een klasse wedstrijd wat van Koos niet gezegd kan worden, hij verloor dan ook ruim met 30-20. Invaller Jan van Dijk beugelde tegen Hem Hendrix een spannende en prima partij maar moest toch het hoofd buigen voor de britse beugelaar (Jan bedankt). De vierde wedstrijd werd gewonnen door Roy die ook een puike partij speelde en Frank Peeters het nakijken gaf. De slotwedstrijd werd gespeeld tussen Marc van de Korput en Jac Lintjes; beiden maakten er een spannend potje van, maar waar Marc kon winnen deed Jac dat alsnog. Na de wedstrijd was het nog zeer gezellig . Volgende klus word de uitwedstrijd tegen Meijel.

Competitie week 14: Meijel 1 - Flatsers 1   3 – 2

Het eerste team is er niet in geslaagd om in Meijel een kleine overwinning in de wacht te slepen. Bart van den Goor begon op 1 zeer onfortuinlijk en liep een grote achterstand op, die hij gedurende de partij nog wel kon verkleinen, maar Hans Gorts won verdiend. Esther Geurts verkeerde weer in een zeer goede vorm en dat ondervond ook Mark Hanssen die te veel miste op de ring en zodoende de winst aan de Lady moest laten. De derde partij was vanaf het begin tot het einde zeer spannend maar Piet Geurts maakte te veel kleine missertjes om Patrick Neessen die goed speelde van de winst af te houden. Roy Geurts beugelde een prima partij tegen Jan Bouten die duidelijk zijn dag niet had en Roy won ruim en dik verdiend. De slotpartij werd een prooi voor Erwin Landsbergen omdat Marc van de Korput te veel miste op de ring en de juiste vorm ontbrak. Vrijdag aanstaande kunnen we mouwen weer oprollen want dan komen de mannen uit Kessel op bezoek (spanning gegarandeerd).

Competitie week 15: Flatsers 1 – Kessel 1   2 – 3

Het eerste team heeft een kleine nederlaag aan de broek gekregen tegen de zuiderburen uit Kessel. Nard Driessen moest het in de eerste partij opnemen tegen Jos Willems die goed speelde en de kansen die hij kreeg optimaal benutte. In de tweede wedstrijd ging Esther Geurts de baan op en begon prima tegen Sjaak Ottenheim die een moeilijke start kende en wat hij ook probeerde de Lady won weer verdiend. Piet Geurts had te veel naar Sjaak gekeken en Eric Kleynen liet zich niet meer pakken; wat Piet ook probeerde, hij kwam van de regen in de drup. De bui was nog niet over want Roy Geurts kwam ook zuiverheid te kort en verloor van Roel Ottenheim. Als laatste moest Marc van de Korput proberen om toch de nederlaag een draaglijk aanzien te geven; dit lukte op het nippertje want ook Bjorn Bongers had kunnen winnen. Het was een sportieve wedstrijd.

Competitie week 16: Tegelen 2 – Flatsers 1   4 – 1

Een verdiende nederlaag voor het eerste team dat echt zijn avond niet had op de baan in Tegelen. Piet Geurts kwam zes punten achter maar kreeg toch nog de beste papieren voor de winst maar twee goed gespeelde bollen van zijn tegenstander maakten hem kansloos. Invaller Jan van Dijk zorgde voor een daverde verrassing door te winnen van Stan Cox. Roy Geurts begon goed aan de partij maar een inschattingsfout en een misser op de ring kostten hem de winst. Tweede invaller Jo Rooijakkers deed goed zijn best maar kwam toch net iets te kort. Alle hoop werd nu gevestigd op Marc van de Korput die helaas te veel fouten maakte om in aanmerking te komen voor de winst. Jan en Jo bedankt!

Competitie week 17: Flatsers 1 - Helden 2   1 – 4

Het eerste team heeft weer een nederlaag aan de broek gekregen tegen de mannen uit Helden. De openingspartij was nog prima want Piet Geurts speelde goed en won verdiend. Invaller Piet Hendrix beugelde een geweldig goede wedstrijd maar had geen geluk en verloor met klein verschil (Vooger toch bedankt). Roy Geurts was niet zeker genoeg op de ring en dat brak hem uiteindelijk op. Marc van de Korput speelde gewoon goed maar kende geen greintje geluk en moest daarom de winst aan de tegenstander laten. De slotpartij werd gespeeld door de vaste invaller Nard Driessen die er goed op los gooide maar toch net niet kon winnen. Volgende keer gaat het vast weer beter.

Competitie week 18: Neer 1 - Flatsers 1   3 – 2

Het eerste team heeft een goede prestatie geleverd door twee punten mee te nemen uit Neer. Nard Driessen beugelde een prima partij tegen de Nederlands kampioen Onno van Knippenberg die het geluk had dat Nard miste op 24-22 voorsprong. Maar een klasse partij van Nard. Invaller Frans van Enckevort beugelde ook goed maar een missertje betekende verlies voor de dapper strijdende vutter. Klapstuk van de avond werd verzorgd door Roy Geurts die een klasse wedstrijd speelde tegen Rob Geelen die langer dacht dan beugelde en de winst aan Roy moest laten. Piet Geurts op vier was zeer geprikkeld over de lange beurt voor hem en trof een goed spelende tegenstander die verdiend won. Marc van de Korput speelde in de slotpartij zijn tegenstander van de baan en won zeer verdiend en ruim met goed spel.

Competitie week 19: Flatsers 1 – Ell 1   1 – 4

Het eerste team is er niet in geslaagd om tegen de mannen uit Ell meer dan een punt thuis te houden. Nard Driessen speelde net als een week eerder tegen een topper; dit keer moest hij het opnemen tegen Marco Caris en dat is een hele zware klus. Helaas kwam Nard ondanks dat hij prima speelde net iets te kort en moest hij de winst aan Marco afstaan. Piet Geurts beugelde op twee een goede partij maar Jo Briels liet zien dat ook hij een speler is met grote mogelijk heden en uiteindelijk won Jo met het kleinst mogelijk verschil. Roy Geurts wilde zijn goede vorm van een week eerder ook laten zien en dat lukte prima; helaas miste hij een keer op de ring in een moeilijke positie en ook hij verloor met twee punten verschil. Gelukkig bleef Marc van de Korput goed bij de les en zo op het eind van de competitie speelt hij de sterren van de hemel en zorgt hij voor de broodnodige punten. Invaller Erik Faassen moest het opnemen tegen Gerard Driessen en dan weet je dat een misser vaak verlies betekent. Helaas kon Erik de opgelopen achterstand niet meer goed maken; wat hij ook probeerde, het lukte net niet. (Erik toch bedankt!) Volgende wedstrijd wordt het weer zwaar, een uitwedstrijd tegen Kronenberg, maar misschien kunnen we voor een stunt zorgen.

Competitie week 20: Kronenberg 1 – Flatsers 1   4 – 1

Competitie week 21: Flatsers 1 - Tegelen 1   2 – 3

Na een serie zware nederlagen moesten we het nu opnemen tegen de kampioen uit Tegelen en dat was een hele klus die met twee punten werd afgesloten. Piet begon goed, nam een kleine voorsprong die niet in gevaar kwam en het eerste punt was binnen. Esther was terug na een lange blessure en beugelde een prima partij die zij verdiend won en een verrassing hing in de lucht. Invaller Freek moest het opnemen tegen een topper uit Tegelen en bijna was de stunt daar. Helaas werd zijn speelbol goed afgestopt en kreeg hij niet de kans om te slaan. Roy tegen René was een korte partij die verdiend naar de Kuiters ging. De slotpartij leek in het voordeel van de Flatsers uit te vallen maar de goed in vorm zijnde Marc maakte een klein foutje; zodoende moesten we genoegen nemen met twee punten. Toch een goed resultaat en op naar de laatste wedstrijd in en tegen Helden.

Competitie week 22: Helden 1 - Flatsers 1   4 – 1