Kalender de Flatsers

Juli  2024
Maa Din Woe Don Vri Zat Zon
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Sponsors bc de Flatsers

Welkom op de website van Beugelclub de Flatsers Baarlo

Welkom terug. clublokaal weer open na de zomersluiting.

Archief wedstrijdverslagen 2012 Flatsers 2

De competitie is geëindigd. De eindstand was als volgt:

1. Baarlo 2
2. Stramproy 1
3. Helden 3
4. Bree 1
5. Helden 4
6. Leveroy  1
7. Ell 2
8. Kronenberg 2
9. Olland 1
10. Kessel 3
11. Ospel 2

Voor verdere details, zie de website van de NBB.

Flatsers 2 kwam uit in de Eerste Klasse A en bestond uit:

Frans van Enckevort
Esther Geurts
Piet Geurts
Roy Geurts
Bart van den Goor
Marc van de Korput

Beker ronde 1: Flatsers 2 – Beek 2   2 -3

In de eerste ronde van het bekertoernooi kwam het tweede team van het Belgische Beek op bezoek. Roy Geurts speelde een ongelukkige wedstrijd en verloor de openingspartij (26-30). Piet Geurts had de wind in de zeilen en denderde over zijn tegenstander heen (30-14). Bart v/d Goor speelde een goede partij, maar schoonheidsfoutjes kostten hem de partij (24-30). Marc v/d Korput speelde een goede partij en won verdiend (30-24). Piet Smits had kans op de overwinning maar de laatste bal bleek net te moeilijk te slaan (28-30). Het bekeravontuur eindigt voor ons helaas erg vroeg. We gaan er volgende week weer tegenaan als we Kessel ontvangen voor de eerste wedstrijd van de competitie.

Competitie week 1: Flatsers 2 – Kessel 3   2 – 3

Ondanks de opofferingen van enkele teamleden (Frans was speciaal eerder gestopt met vissen en Bart had nog niet gegeten) mocht het niet baten. Piet Geurts opende zeer sterk en Piet Smits maakte het prachtig uit door zijn beide bollen door de ring te spelen. De andere teamleden deden hun uiterste best, maar het geluk lachte onze zuiderburen toe.
Competitie week 2: Ospel 1 – Flatsers 2   1 – 4

Piet Geurts opende voortvarend en had een gemakkelijke overwinning: 30 – 22. Roy dacht: ‘dit kan ik beter’ en denderde over zijn tegenstander heen: 30 – 14. Piet Smits kwam in het begin achter en probeerde van alles, maar ondanks goed spel mocht het niet baten: 22 – 30. Bart maakte het spannend tot het eind en gooide het met een mooie bol uit: 30 – 28. Marc speelde degelijk, wachtte op de kansjes en sloeg toen toe: 30 – 26.
Competitie week 3: Flatsers 2- Beek 1   4 – 1Piet Geurts opende sterk tegen Belgisch vrouwelijk schoon: 30-20. Roy begon aan een walk-over en stopte pas bij 30-16. Piet Smits had het even moeilijk maar trok toen resoluut de winst naar zich toe: 30-24. Marc dacht: ‘nu kan ik niet achterblijven’ en won met sterk spel: 30-22. Bart had een spannende partij tot het eind maar hij flatste te vaak: 28-30.

Competitie week 4: Melderslo 1 – Flatsers 2   2 – 3

De wedstrijd Melderslo 1 – Flatsers 2 werd in twee delen gespeeld. Het eerste gedeelte was op zaterdag. Piet Geurts opende met een sterke wedstrijd de avond. Hij maakte het zijn tegenstander moeilijk en dwong een voorsprong af, die in het vervolg niet meer in gevaar kwam. Ook Marc speelde goed in de tweede en laatste wedstrijd van de avond. Hij kwam vrij snel op voorsprong, maakte het nog even spannend aan het einde maar won toch zijn partij.
Het vervolg op woensdag verliep minder voorspoedig. De 3e partij was voor Bart en het werd een spannende partij. Helaas sloeg Bart er een keer langs en dat verschil kon hij niet meer ophalen. Roy speelde een prima partij en stuurde de oude rot Jeu Alards met een duidelijke overwinning van de baan af. Pietje Smits beugelde een paar ongelukkige ballen en kon het toen helaas niet meer bolwerken. Al met al een mooie overwinning tegen een tegenstander van formaat.
Competitie week 5: Flatsers 1- Hoogeloon 3   5 – 0Een daverende overwinning tegen onze Branbantse buren uit Hoogeloon. Piet startte goed en bouwde zijn voorsprong met degelijk spel uit tot 30 – 22. Roy had een walk-over en won met zeer ruime cijfers: 30 – 16. De oude vos Pietje Smits speelde een tactisch zeer goede partij en won verdiend: 30 – 26. Bart had geen medelijden met de Brabantse nestor van het team en won met 30 – 24. Marc maakte de avond helemaal compleet door het vijfde punt resoluut binnen te halen: 30 - 20. Volgende week de topper tegen Helden 3.
Competitie week 6: Helden 3- Flatsers 2   3 – 2Piet Geurts had de touwtjes strak in handen, maar liet ze even vieren en kwam zo in de problemen. Toch sleepte Piet met 28-30 de overwinning binnen. Roy speelde een spannende partij en was op 28-28 koelbloediger dan zijn tegenstander; hij flatste niet: 28-30. Pietje Smits bood even weerstand maar moest toen toch de handdoek in de ring gooien: 30-12. Invalster Kim kwam net iets te kort tegen een meer  ervaren tegenstander: 30-24. Kim toch bedankt. Bart speelde geen goede partij en dit werd meteen afgestraft: 30-20.
Competitie week 7: Flatsers 2- Ell 2   5 – 0Deze week kwam degradatiekandidaat Ell op bezoek. Piet Geurts speelde een gelijkopgaande partij en sloeg op het goede moment toe: 30-26. Bart denderde in recordtempo over zijn tegenstander heen: 30-14. Roy wachtte zijn kansen af en liet zijn tegenstander toen met 30-24 kansloos. Piet Smits had zijn vertrouwde vorm weer bij zich en won ruim met 30-18. Marc maakte de smaak van de overwinning nog zoeter door ook zijn partij te winnen: 30-24. Met deze overwinning houden we de eerste plaats voorlopig in handen. Na een weekje vrij moeten we over twee weken naar het verre Hoogeloon.
Competitie week 8: Hoogeloon 1- Flatsers 2   3 – 2Deze week de lastige uitwedstrijd in het Brabantse Hoogeloon. Piet Geurts opende ijzersterk en won zeer verdiend met 30-16. Bart flatste met opbeugelen al twee keer en kwam toen niet meer in de wedstrijd. Pietje Smits beugelde een klasse partij maar redde het net niet: 28-30. Roy Geurts had de ring niet zuiver vandaag en verloor met 24-30. Marc trok met goed spel de slotpartij naar zich toe. Volgende week hebben we vrij.

Competitie week 9: Flatsers 2 – vrij

Competitie week 10: Flatsers 2- Stramproy 1   4 – 1Na een weekend vrij kwam Stramproy op bezoek. De openingspartij was voor Piet Geurts. Hij beugelde een goede partij, zoals het hele seizoen al. De uitslag liet zich dan ook raden: 30 – 22. Roy had een lastige tegenstander en het ging lang gelijk op. Een paar zeer mooie bollen op het eind zorgden voor het tweede winstpunt (30 – 26). Pietje Smits had toch een beetje last van het heersende griepvirus en verloor met 24 – 30. Bart opende sterk en pakte direct een voorsprong. Hieraan had hij voldoende om de winst te pakken: 30 - 24. Marc speelde wisselend maar hij bleef op de beslissende momenten koel en won met 30 – 26. Volgende week de laatste wedstrijd van de eerst helft: uit naar Tegelen 3.
Competitie week 11: Tegelen 3- Flatsers 2   3 – 2De laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie: op bezoek bij Tegelen 3. Piet Geurts opende met een goede partij, maar een paar iets minder geplaatste ballen maakten het verschil en hij verloor. Roy was in goede vorm en won verdiend in een sterke partij. Marc speelde een zeer sterke partij, maar had de pech dat de tegenstander dat ook deed en ook deze partij ging verloren. Bart speelde een goede partij, maar gebrek aan ervaring op dit niveau kostte hem de overwinning. Pietje had het in het begin even moeilijk, maar trok toen het 2e Baarlose punt van de avond over de streep. Al met al konden we met opgeheven hoofd weer naar huis. Er werd van beide kanten goed gespeeld, met helaas niet het voor het 2e gewenste resultaat. Volgende week wacht ons geen makkelijke klus als we op bezoek gaan bij de nummer 5 van de rangljist, Kessel 3.
Competitie week 12: Kessel 3 – Flatsers 2   1 – 4De eerste wedstrijd van de tweede helft: de lastige uitwedstrijd tegen Kessel 3. Piet Geurts opende in een van beide kanten sterke en spannende partij. Het ging lang gelijkop maar in de slotfase kon Piet toch een voorsprong pakken. Hij hield deze goed vast en won zijn partij. Ook Roy speelde een sterke partij tegen Piet Bol. Roy kon een voorsprong pakken door een paar zwakkere momenten van Piet. Aan het eind liep de voorsprong nog iets terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De partij van Marc ging lang gelijk op; het bleef spannend omdat er van beide kanten fouten werken gemaakt. Uiteindelijk had Sandra de eerste kans op de 30, maar ze flatste op de steek. Marc flatste niet en pakte daarmee het derde punt. In de vierde partij kon Piet Smits lang gelijke tred houden met Jos Bol, maar ook hij kon niet voorkomen dat Jos de eerste mogelijkheid kreeg om het uit te maken. Het einde liet echter even op zich wachten: eerst Jos en direct daarna Piet flatsten allebei op de steek. Vervolgens sloeg Jos een bol niet daar en bij de tweede poging had Piet het vizier wel scherp staan. Bart had de avond compleet kunnen maken maar had met Hay Bongers een tegenstander van formaat. Hij speelde een goede partij maar moest uiteindelijk in Hay toch zijn meerdere erkennen. Met dit late Sinterklaascadeau hebben we sportieve revanche kunnen nemen voor de met 2-3 verloren heenwedstrijd en lopen we bovendien een puntje in op koploper Helden. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop: thuis tegen Ospel 1.
Competitie week 13: Flatsers 2 – Ospel 1   0 – 5Een complete off-day voor het 2e team in de thuiswedstrijd tegen Ospel 1. Piet Geurts opende niet goed, probeerde het wel, maar verloor zijn partij. Roy ging lang aan de leiding maar op het einde ging het helaas mis. Bart flatste te veel, kwam nog een heel eind terug, maar het mocht niet baten. Marc speelde zijn laatste bol niet goed genoeg en dit kostte hem de overwinning. Pietje Smits kwam niet in de westrijd en een grote nederlaag was een feit. Nu uithuilen en over 6 weken met hernieuwde moed de strijd weer aan!
Competitie week 14: Beek 1 – Flatsers 2   2 – 3Na een lange winterstop wachtte ons de moeilijke uitwedstrijd in het Belgische Beek. Piet Geurts opende sterk en zette zijn goede spel van het seizoen voort. Roy liet zich niet intimideren door de lange benen van zijn tegenstandster en won. Piet Smits had de ring zuiver maar enkele ballen werden helaas niet goed vastgezet. Bart speelde een goede partij en wachtte rustig op de foutjes van de tegenstander. De partij van Marc ging lang gelijk op maar zijn tegenstander maakte na een paar sterke bollen als eerste de 30. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Melderslo 1.
Competitie week 15: Flatsers 2 – Melderslo 1   1 – 4
Competitie week 16: Hoogeloon 3 – Flatsers 2   2 – 3Deze keer een wedstrijd doordeweeks: dinsdagavond reisden we naar het Brabantse Hoogeloon.
Piet Geurts opende de avond en zijn partij ging lang gelijk op. Op het einde maakte Piet het verschil. Roy begon stroef, maar liet zien dat hij toch een klasse beter was als zijn tegenstander en won. Pietje Smits kwam 4-0 achter, maar liet zien dat hij het spelletje boven in de baan nog altijd prima beheerst en won. Bart speelde niet zijn beste partij en een verliespartij was het gevolg. Invaller Hay Ewalds deed zijn uiterste best, maar ook het laatste punt moesten we helaas in Hoogeloon laten. Hay bedankt. Na de carnaval wacht ons een tegenstander van formaat als we koploper Helden ontvangen.
Competitie week 17: Flatsers 2 - Helden 3   3 – 2De eerste wedstrijd na de carnaval, we kregen koploper Helden op bezoek. Piet Geurts opende zeer sterk en zette zijn tegenstander snel aan de kant. Pietje Smits speelde een beresterke partij maar een superbol van zijn tegenstander zette hem K.O. Marc had het zwaar en kwam niet verder dan de 28. Roy ging verbeten de baan op en won na een zware strijd. Bart ging voor het derde punt en na een spannende partij was de overwinning een feit. Volgende week gaan we op bezoek bij Ell.

Competitie week 18: Ell 2 – Flatsers 2   4 – 1

Na de overwinning op koploper Helden van vorige week moesten we vandaag op bezoek bij Ell. Ondanks de 5 – 0 overwinning in de heenwedstrijd, moesten we vandaag genoegen nemen met slechts een enkel punt.
De avond werd geopend door Piet Geurts, hij speelde tegen Cor Tunissen. In een goede partij gaven beide spelers niet veel op elkaar toe, echter een flats zette Piet op een kleine achterstand. Tot aan het eind had Piet kansen op de winst, echter een onjuiste beslissing van de baanmeester bracht Cor de overwinning.
In de tweede partij kon Bart van den Goor geen potten breken tegen Jan Lenders. Jan speelde sterk en bouwde zijn voorsprong gestaag uit tot de dertig; Bart kon niet profiteren van een paar kleine kansen, waar zijn tegenstander dit wel deed.
Roy Geurts speelde een goede partij tegen Peter van de Eertwegh; Roy speelde geconcentreerd en profiteerde van de fouten van Peter. Ondanks twee achtereenvolgende flatsen in het midden van de partij kwam Roy nimmer in de problemen en bracht met zijn overwinning de tussenstand op 2 - 1.
In de vierde partij redde Marc van de Korput het niet tegen Henri Snijkers. Een vroege voorsprong voor Marc werd door een paar foutjes al snel een achterstand. Vervolgens werden er van beide kanten fouten gemaakt maar was Henri toch als eerste bij de dertig.
Piet Smits beugelde de slotpartij maar moest het vooral in de tweede helft afleggen tegen Lei Hansen. Het begin was wat rommelig, van beide kanten werden fouten gemaakt. Lei ging echter beter spelen en na een paar flatsen van Piet was het snel bekeken.
Ondanks dit teleurstellende maar terechte resultaat kunnen we terugkijken op een gezellige beugelavond. Volgende week kunnen we ons revancheren als we het eerste team van Hoogeloon ontvangen.

Competitie week 19: Flatsers 2 – Hoogeloon 1   4 – 1

Na het verlies van vorige week in Ell konden we vandaag een 4-1 winst op Hoogeloon 1 laten noteren. In vier goede partijen werden verdiend de winst en een punt gepakt; Piet Hendrix redde het niet tegen een sterke tegenstander. Piet, evengoed bedankt voor de invalbeurt! Het komende weekend hebben we vrij, over twee weken gaan we op bezoek bij Stramproy.

Competitie week 20: Flatsers 2 – vrij

Competitie week 21: Stramproy 1- Flatsers 2   4 – 1De voorlaatste wedstrijd van het seizoen: op bezoek bij Stramproy. Waar we thuis nog met 4-1 hadden gewonnen, was de oogst vandaag mager: slechts één punt. Piet Geurts opende de avond tegen Twan Bocken. Direct in het begin van de wedstrijd speelde Piet een paar ongelukkige bollen waardoor hij op achterstand kwam. Pogingen om die achterstand in te lopen hadden geen succes en hielpen Twan snel naar de dertig.
In de tweede partij zat het ook Roy niet mee tegen Peter Verheijen. Ondanks wat bollen die niet liepen zoals Roy wilde (onder andere drie kamerbollen, waar bij de enige geslaagde kamer zijn tegenstander toch voor bleef zitten), wist hij zijn achterstand beperkt te houden. Een aantal flatsen in de partij maakte het echter te moeilijk om de winst binnen te halen.
Piet Smits kon tot ongeveer halverwege de partij aardig bijblijven bij Jo Briels. Daarna ging het door sterk spel van Jo en wat foutjes van Piet hard en in korte tijd had Jo de dertig op het bord staan.
Bart was later gekomen en het was te merken dat hij niet had kunnen inbeugelen. Mede dankzij twee flatsen bij het opbeugelen stond hij al snel acht punten achter tegen Matthieu Vrancken. Hij wist zich echter te herpakken en begon aan een inhaalrace. Een paar kleine kansen op twee punten voorsprong wist hij niet te verzilveren en toen zijn tegenstander hem midden in de baan perfect vastzette was het voor Bart bekeken.
Met 4-0 achter was het aan Marc om de eer te redden tegen Chris Truyen. Het ging gelijk op tot 16-16, maar een mislukte bol van Marc kostte hem twee punten. Deze kon hij echter ombuigen door een bol achterdoor te slaan. Hij wist de voorsprong vast de houden tot de dertig en kon hiermee het enige winstpunt voor Baarlo laten noteren.
Al met al een pijnlijke maar terechte uitslag. Na Pasen is de laatste wedstrijd van de competitie: we ontvangen Tegelen. Er staat voor beide teams niets meer op het spel, maar we zullen ons moeten revancheren voor het verlies in de heenwedstrijd! Tot slot willen we Helden 3 feliciteren met het kampioenschap in onze klasse en natuurlijk ook het 5e van De Flatsers met hun kampioenschap in de 3e klasse A!

Competitie week 22: Flatsers 2 – Tegelen 3   2 – 3

In de laatste wedstrijd van deze competitie kwam Tegelen op bezoek. Na het 2-3 verlies in Tegelen, moesten we ook vandaag genoegen nemen met 2 punten.
De openingswedstrijd was dezelfde als in Tegelen: Piet Geurts tegen Huub Faassen. In een spannende partij met goed spel van beide kanten was het Piet die aan het langste eind trok. Hij benutte de kansjes die hij kreeg en haalde als eerste de dertig.
Bart startte stroef tegen Andre van de Ven, de achterstand bleef echter beperkt. In de tweede helft van de partij verbeterde het spel, maar door een paar flatsen redde Bart het niet.
In de derde partij stonden twee toppers uit deze competitie tegenover elkaar: Roy Geurts en Martijn Daniëls. Het werd een spannende partij; beide spelers speelden een sterke partij. Roy verloor door een paar ongelukkig gespeelde bollen wat punten en tegen een tegenstander als deze kun je je dat niet veroorloven. Roy liep nog wat punten in maar strandde op 28 punten.
In wedstrijd vier nam Piet Smits het op tegen Jan Klerken. Piet kwam niet in de partij en nadat hij zich over sloeg, duurde het niet lang voordat Jan bij de 30 was.
In de slotpartij had Marc een geduchte tegenstander: Rob Sijben. In een open partij hadden beide spelers kansen op de overwinning. Marc kon echter profiteren van een paar mindere bollen van Rob en pakte een kleine voorsprong. Het spel ging nog wat op en neer maar Marc kon toch als eerste de dertig noteren.
Ondanks deze kleine nederlaag kijken we terug op een gezellige beugelavond en, nog belangrijker, een heel gezellig seizoen! Met uiteindelijk een vierde plaats kunnen we ook sportief spreken van een mooi resultaat.